Clostridium difficile -vertaistuen infosivut ovat täällä

 

TIETO&VAROITUS KAIKILLE IKÄIHMISILLE, MONISAIRAILLE JA HEIDÄN HOITAJILLE JA HOITOYKSIKÖILLE.

Precosan eli
Saccharomyces boulardii -lääkevalmisteiden käyttöä on rajattu ja varoituksia lisätty

Kysymyksessä probiootti, minkä perustuu Saccharomyces boulardii -SIENEEN. Ja tämä voi olla vaarallinen, joillekin potilaista.

Lue FIMEAn varoitus:

Clostridium difficile -vertaistuki täällä

Tervetuloa Clostridium difficile -potilaiden ja läheisten vertaistukisivustolle

Tänne on kerätty ja kerätään koko ajan tietoa Clostridium difficilen hoidosta, tutkimuksista, lääkkeistä ja potilaskokemuksista (potilaiden luvalla).

Sivuston ylläpitäminen ei tähtää lääkärien arvovallan tai aseman heikentämiseen, mutta moni fiksu lääketieteen ammattilainen voi löytää myös täältä hyvää tietoa Clostridium difficilen oireista ja sen hoidosta.

Clostridium difficile on vakava sairaus eikä yhtään potilasta tai hänen oireita saa lääkäri vähätellä tai jättää huomioimatta. Potilaan vastuu on vaatia asianmukaista hoitoa ja mahdollisimman pian.

Jokainen lisäviikko uusivassa Clostridium difficilessä on pois potilaan tulevasta terveydestä ja pahimmillaan elämästä. Jos erikoissairaanhoitopiirisi ei pysty antamaan asianmukaista hoitoa, niin erikoissairaanhoitopiirisi on velvollinen antamaan maksusitoumuksen vitkuttelematta toisen sairaanhoitopiirin alueelle tai yksityiseen sairaanhoitoon.

Tämä koskee myös ulosteensiirtotoimenpidettä.
Lääkärin ensisijainen vastuu on hoitaa potilas mahdollisimman nopeasti mahdollisimman terveeksi.

Clostridium difficilessä lääkärin ripeä toiminta pelastaa potilaan paljolta kärsimykseltä ja säästää yhteiskunnan varoja, kuten myös potilaankin. Joskus on ihmetelty sivuston aloituksen tiukkaa tekstiä, mutta Clostridium difficile -potilailla on valitettavan paljon kokemuksia maamme lääkäreistä, joilla ei ole tietoa Clostridium difficilen vakavuudesta ja/tai vaikea-asteisessa tapauksessa potilaan asianmukaista hoidosta ulosteensiirrolla.

Valitettavan usein vielä tänäänkin tiedon hankkiminen on jäänyt potilaan tai hänen läheisten vastuulle.

Ohjeistaen,
Marja-Liisa Rinnekangas
sivuston perustaja
Sähköposti cdvertaistuki (ät) gmail.com

Jaa tämä sivu